marți, 9 februarie 2010

Minte ! . sau . Mintim !

A MINTI = a face afirmații care denaturează în mod intenționat adevărul (sursa : DEX) . Asta inseamna "a minti" din punct de vedere stiintific. Dar daca asta este un lucru rau .. de ce o facem !? Are mai multe intrebuintari , o folosim cand vrem sa ne dam mari , o folosim cand vrem sa iesim din cacat , o folosim cand nu trebuie , o folosim ca sa nu suparam pe cineva , o folosim cand vrem sa obtinem ceva,o folosim fara sa ne dam seama (cateodata). Astea sunt flash-urile dinaintea actiunii care trebuie sa o facem , ori inainte de a spune ceva .. te gandesti repede la o minciuna (ii mai zicem improvizatie) iar apoi , dupa un timp ne dam seama ce a schimbat acea minciuna .. pe moment ,te-ai scos .. dar consecintele in timp .. multe bagatiai picioarele'n ele minciuni.O facem odata ... vedem ca merge .. zici ca ba am facut-o ca sa ma scot acum , dar nu o mai fac.. cacat , o faci si a doua si a treia oara .. e un fel de drog... dupa prima doza (care o bagi pentru ca vrei) .. devii dependent, nu iti mai dai seama .


Cel mai urat .. e cand ai mintit prima data , si apoi trebuie sa continui sa minti .. pentru ca trebuie sa aiba continuitate prima minciuna, sa nu se prinda .. si urat este cand cel care ar fi trebuit sa inghita minciuna nu o face , dar totusi iti face jocul .. si cand da cartile pe fata , te baga in pamant . Atunci iti vine sa zici : "BAAAAAAA NU MAI MINT !" cacat !

Am patit o chestie de asta .. curand .. vreo 2 luni , cam asa , minciuni peste minciuni .. incercam sa le inghit , dar al dracului , nu intrau . Am patit-o , nu a fost prima data .. nici ultima nu o sa fie .. am mintit si eu , nu o sa fie ultima data .. si la fel ati patit-o , si ati spus si veti spune minciuni si veti pati la randul vostru , cum am patit si eu .. si tot asa !


Remediu .. nu cred ca este ! Dar ca sfat : incercati sa ganditit de 10000 de ori inainte de a zice , sau de face ceva !


Un comentariu: